Pannenkoeken zijn heerlijk, maar vaak arm aan vezels. Met dit recept maak je ze vezelrijker, van 0,8 naar 10 gram vezels per twee stuks, door volkorenmeel en bosbessen toe te voegen!
Bereiding
Kookstand
- Doe het volkorenmeel, de melk en het ei in een beslagkom. Mix enkele minuten tot een glad beslag ontstaat.
- Voeg vervolgens de gewassen bosbessen toe en roer dit door het beslag.
- Verhit een beetje olie in een pan. Bak hier de pannenkoeken in.
- Eventueel kun je de pannenkoeken wat zoeter maken door wat honing of ahornsiroop toe te voegen. Eet smakelijk!
Tip
- Varieer met verschillende soorten (diepvries)fruit, zoals aardbeien of banaan.
Recept aanpassen?
Glutenvrij
Gebruik glutenvrije volkorenmeel of boekweitmeel.Lactosevrij
Gebruik lactosevrij of plantaardige melk.Fodmap-arm
Gebruik lactosevrije of rijstmelk en kies voor boekweitmeel. Gebruik ahornsiroop in plaats van honing.Fodmap
Dit recept is samengesteld met ingrediƫnten die meestal laag zijn in FODMAPs en mogelijk beter verdragen worden door mensen met een gevoelige buik of PDS. Echter, dit verschilt per persoon. Kijk dus goed in de ingrediƫntenlijst welke producten jij wel of niet kan verdragen.
Vezels
Deze twee pannenkoeken bevattenĀ 10 gram vezelsĀ in totaal. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hierĀ alles over vezels.