Uit het boek ‘Gezonde darmen’ van Annemieke en Janine Jansen komt dit vezelrijke recept, goed voor maar liefst 13,5 g vezels per portie. Ga jij het ook proberen?
Bron: Gezonde darmen, Jansen en Jansen.
Bereiding
Kookstand
- Schil de knolselderij. Snij hem in parten, dat raspt beter, en rasp die. Met een keukenmachine is het natuurlijk helemaal makkelijk.
- Maak een dressing van de yoghurt, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Dit laat zich zalig combineren met bramen en die enigszins zoete, knapperige pecannoten.
- Bak de noten vlot aan in een koekenpan met een beetje olie, doe er het sinaasappelsap bij en laat dat al roerend inkoken.
- Schep de dressing door de geraspte knolselderij, meng er de helft van de bramen doorheen. Als ze stuk gaan geeft dat niks, want het gaat om de kleur en de smaak.
- De looks én smaak optimaliseer je door er de gebakken pecannoten en resterende bramen overheen te draperen.
Vezels
Dit recept telt maar liefs 13,5 gram vezels per portie. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.