Deze kleurige pastasalade zit boordevol vezels en is perfect voor een gezonde lunch of diner. Met groenten, feta en een frisse dressing haal je snel je vezeldoelen!
Bereiding
Kookstand
- Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de courgette in dikke plakken en de paprika's in vieren.
- Verwarm een grillpan goed voor.
- Bestrijk de plakken courgette en de stukken paprika dun met olie.
- Leg ze op de grillpan en rooster ze tot ze zachter worden en mooie bruine strepen krijgen.
- Hak de basilicum fijn. Snijd de bosuitjes in ringen, de trostomaten in partjes en de zongedroogde tomaatjes in stukken. Halveer de zwarte olijven. Verkruimel de feta.
- Klop in een grote glazen kom 3 el olijfolie met het citroensap, de basilicumblaadjes en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Schep eerst de pasta erdoor en vervolgens ook alle groenten, de feta, olijven en zongedroogde tomaatjes.
- Laat de salade minstens een half uur staan, zodat de smaak kan intrekken.
- Rooster de pijnboompitten ondertussen in een koekenpan en strooi deze voor serveren over het gerecht.
Recept aanpassen?
Vegan
Kies voor plantaardige feta.Glutenvrij
Kies voor (volkoren)glutenvrije pasta.Lactosevrij
Feta bevat vaak geen of heel weinig lactose, waardoor het goed te verdragen is. Of kies voor een feta volledig vrij van lactose.Vezels
Een 1-persoons portie van deze salade bevat 12,5 gram vezels. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier er alles over.